Bűncselekmény történt az Éden Hotelben? A TV2 tegnap váratlanul elismerte felelősségét a történtek miatt.

Sem Éden Gábor, sem Éden Nóri nem nyilatkozik a csűnya sztoriról, mert a csatorna arra való hivatkozással, hogy tart a műsor letiltotta őket az interjúkról. Ettől függetlenül nemcsak a TV2-nek, hanem Gábornak is egyre rosszabbul áll a szénája, hiszen tegnap este a korábbi állásponttal szöges ellentétben a Tényekben bejelentették, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben. Ráadásul hozzáértő jogvédők azt állítják, hogy amit Gábor tett - nevezetesen, hogy erőszakkal próbálta szétfeszíteni partnere lábát a behatolás reményében - egyértelműen szexuális kényszerítésnek minősül, ami már bűncselekmény. Vélhetőleg ez vihette rá a csatornát is, hogy elhatárolódjanak korábbi álláspontjuktól és most már nem szimpla csábítási kísérletként értékeljék a látottakat, hanem valami teljesen másnak. Gábor szerencséje az lehet, hogy a szexuális kényszerítés magánvádas cselekmény és mint ilyen kevéssé valószínű, hogy a szájkaratén túl a rendőrségen kötne ki az eset. Hiszen mi az esély arra, hogy Nóri feljelenti játékostársát? Ettől függetlenül nem irigyeljük a részegen erőszakoskodó fiút, azért, amit a nyilvános megjelenésein kapni fog majd.

.

 Bárki eldöntheti történt-e erőszak, ugyanis a teljes és cenzúrázatlan videó is megtekinthető itt:

Feljelentették a TV2-t! Immár nyilvános az éjszakai videó



Ez teljesen egyértelmű szexuális visszaélés, tehát bűncselekmény történt. Ez minimum szexuális kényszerítésnek minősül, de megkockáztatok egy szexuális erőszak kísérletet, ahogy feszegeti Nóri lábát a másik játékos. Van egy olyan hibája a magyar büntetőjogi rendszernek, hogy az ilyen esetek magánindítványosak.

(dr. Spronz Júlia ügyvéd)

TV2 meglepetésszerű közleménye, amelyben elismerik a hibájukat így hangzik:

A TV2 Éden Hotel című valóságshow-jának pénteki adásában egy olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta. Elismerjük, hogy a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott. A szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el, ezért Yvonne Dederick ügyvezető igazgató döntése értelmében belső vizsgálatot indítunk. Tesszük ezt annak érdekében, hogy még részletesebben, egyértelműen feltárjuk az ügy körülményeit, adott esetben felülvizsgáljuk a műsor szerkesztési folyamatait. Célunk, hogy tisztázva a helyzetet, levonjuk a megfelelő konzekvenciákat. Ha kell, külsős szakértő bevonásával folytatjuk le a vizsgálatot.

___________________________________________________________________



 “Az, hogy egy ilyen jelenet a képernyőre kerül, tulajdonképpen felmenti a bántalmazások elkövetőit, ami főleg egy olyan szürke zónában veszélyes, mint ami itt is történt, amiről sokan nem is tudják, hogy erőszaknak minősül”

(Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának vezetője)

Nyomj egy megosztást!

.